Werken aan kwaliteit met ISO 9001

ISO 9001 is een wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement. U toont hiermee aan dat uw processen conform de internationale normen zijn. En dus dat uw producten en diensten voldoen aan de kwaliteitseisen van de klant. Dat biedt klanten vertrouwen en houdt jullie scherp. Maar hoe zet u zoiets op? En hoe onderhoudt u de ISO 9001-certificering? Vertrouw op onze expertise.

 

Verbeteren van binnenuit

Wij ondersteunen bij interne en externe audits. Verzorgen het opzetten, invoeren en onderhouden van handboeken. En helpen met het invullen van de registraties die hieruit voortkomen. Waarom u ons zou inschakelen? Omdat we vanuit onze ervaring weten waar u kunt verbeteren. En omdat we vinden dat structurele veranderingen en verbeteringen van binnenuit moeten worden gedragen. We staan daarom niet langs de zijlijn, maar met beide benen midden in uw organisatie en maken uw bedrijfscultuur. Onze aanpak: Inventariseren, Implementeren, Certificeren en Nazorg.

WCD-_dsc0701-reportage-HR-3.jpg

NEN-EN 1090 voor producenten van constructiedelen

Producenten van constructiedelen met lastdragende eigenschappen moeten CE-markeringen afgeven op hun producten. Denk aan fabrikanten van stalen- en aluminium constructiedelen voor de bouw. Alleen bedrijven die gecertificeerd zijn conform de NEN-EN 1090 mogen CE-markeringen afgeven. Dat is een wettelijke eis. Wij helpen u bij het opzetten, invoeren en onderhouden van de NEN 1090 én het bijbehorende handboek.

En stel ons al uw vragen over de uitvoering van de NEN-1090-norm, zoals:

  • Moet ik een lasco√∂rdinator hebben? Het antwoord: ja.
  • Moet ik een handboek hebben? Het antwoord: ja.
  • Moet ik dan registreren, zoals bij ISO 9001? Het antwoord hierop is in veel gevallen: ja.

ISO 3834 certificering

Uitgebreide kwaliteitseisen

De ISO 3834-2 norm geldt voor fabricage in werkplaatsen en op bouwplaatsen. De norm geeft de uitgebreide kwaliteitseisen weer. Denk aan de technische beoordeling van het laswerk (zoals de lasmethodekwalificatie), eisen voor lassers, inspecties en niet-destructief onderzoek. Veel aandacht is er ook voor uitbesteding, personeel voor inspectie en beproeving, onderhoud en inspectie van lasmaterieel, naspeurbaarheid. En: hoe een organisatie afwijkingen vaststelt en opvolgt. De norm beoordeelt ook de las-toevoegmaterialen, materialenopslag, warmtebehandeling en het lassen zelf.

 

Werkt uw organisatie onder de NEN-EN 1090 norm? Dan moet u kunnen aantonen dat u voldoet aan de kwaliteitseisen van de ISO 3834-2. Hiermee toont een organisatie aan dat het proces van smeltlassen voldoet de kwaliteitseisen. De ISO 3834-2 certificering wordt vrijwel altijd gevraagd door opdrachtgevers die actief zijn voor of bij defensie, offshore, railinfra en de petrochemische industrie.

veiligheid 4.JPG

Ook werk maken van gecertificeerde kwaliteit?

Vul het formulier in en we bellen terug. In een vrijblijvend gesprek horen we graag meer over jullie uitdaging en ambitie. Samen bekijken we of en hoe we jullie kunnen ondersteunen.